Folk utan förståelse

Jag har gått i skolan precis så många år som en 16 åringen ska göra. Just nu går jag på gymnasiet, och jag följer min egna dröm.... 
Men i många utav folks ögon är jag en insekt som ska förgöras..... Bara för att jag har ADD! Kom igen! När många hör ADD så tänker alla att man har ADHD! Men det är en så j'vla stor skillnad så man kan jämföra det med en T-Rex och en myra. H:et står för hyperaktiv. Och va min familj och vänner ser så är inte jag hyperaktiv. 



Jag är annorlunda. Jag lär mig på ett helt annat sätt, mina känslor är också förstärkta vilket innebär att: När jag slår i tummen så gör det ont, men i mitt fall så kan man lägga sig raklång och skrika. För att det gör så "ont" (överdriven förklaring). Och faktum är, jag är stolt över att ha ADD, jag är glad över att få så ont av att slå i tummen, jag gillar mitt heta temprament. Vet ni varför? För det gör mig till den jag är, det gör mig till den lilla bitchen som mina vänner ser mig som och jag vet att dom är stolta över mig. Och för mig betyder det allt. Ni förstår att ha någon som tror på mig och älskar mig även fast jag har ADD det betyder oerhört mycket för mig. 



I dagens samhälle så blir man mobbad bara för att du är "onormal" jag var en av dom, jag gillade hästar som liten. Jag gillade dom, prata om dom, ville vara en, betede mig som en, andades som en och gick som en häst. Bara för det är det okej och mobba en person då? Nej det är det inte! Jag är mig själv och jag är stolt över det, jag är stolt över mina misstag och mina brister. För det gör mig till en männska. 



När jag började 4:an så fick jag diagnosen ADD. Och det var min undergång, jag kunde inte acceptera det. Jag inte såg att jag skulle bli utstöt och mobbad igen.... Men jag fick en medicin som hjälpe mig och fokusera, efter det så vart det som och jag insåg att det här är mitt nya liv det är bara och acceptera det. För ett år sedan så gjorde jag och tack vara detta så kom jag närmre mig själv. Jag vet mina brister mina styrkor i livet och det är det som gör mig oslagbar, jag vet hur jag ska göra mina svagheter till en styrka. Kan ni det? 



Om vi fortsätter på dagens samhälle, så finns det inte hjälp, ork eller tid bland lärare och föräldrar. Många med dom här diagnoserna mår piss psykiskt bara för att ens föräldrar inte backar upp. Men jag har tur för mina föräldrar har hjälpt mig genom detta, min mamma jobbar med personer som har något sort funktions hinder. Det var därför hon kunde hjälpa mig så pass mycket eftersom att hon vet hur vi funkar. Så fort som man kanske ger en tendes till en sån här diagnos blir man idiot förklarad. 



Jag har även svårare att förstå, men det gör mig inte till trögfattad, en av mina broar mellan hjärn halvorna är trasiga och det hjälper inte med att laga med gaffatejp. Och det går inte och laga med cement häller. Men om en annan person kommer och förklarar mig så förstör jag. Eftersom att det har inte med vad du säger utan det har med hur du framför det. Om du säger saker som göra att ja påminns av saker som är positiva eller roliga så kommer jag ihåg det och då vet jag var jag ska göra. 



Jag är häller inte korkad, min hjärna kan bara inte framföra det skriftligt eller jag kommer inte ihåg det. Lägger då ner lite extra till att ställa om frågan på ett annat sätt än att läsa det rakt av. Då kan du räkna med att klockrent svar. Många ser oss som har en diagnos som inkopitenta. Men faktum är vi är påhittiga, roliga, smarta och vill alla väll. 



Jag har en vilja som är starkare än vad man tror. Många ser mig som en liten skit som är osäker och lätt att sätta på plats. Men jag är självsäker och svår att sätta på plats. Jag har lärt mig att spela på mina egna känslor för att kunna sätta andra på plats. Detta gör mig till en person som kan kontrollera mina känslor och mitt temprament, mer än vanligt. Ja jag är annorlunda men låt mig vara det, låt mig få utforska saker och ting och framför allt låt mig få gå MIN egna väg för att lyckas med MITT liv. Jag tänker inte låta NÅGON ta MITT liv och MITT sätt att vara. För det gör mig till den jag är idag. 


Halloj jag kände för att skriva ett långt inlägg om irl. 
//Harru. 

Allmänt | | Kommentera |
Upp